Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené karbanátky s bešamelem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 52 minut

Zapečené karbanátky s bešamelem - postup přípravy

Připravte si zajímavou alternativu k tradičním smaženým karbanátkům. Zapečené karbanátky s bešamelem jsou šťavnaté a lze je servírovat s bramborami, rýží i salátem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Karbanátky

Na obalení a smažení

Bešamel

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Pro začátek připravte masovou směs na karbanátky. Červenou cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, nadrobno nakrájeným česnekem, nahrubo nastrouhanými oloupanými brambory, vejcem, moukou a kořením. 

2. KROK

Ze směsi vytvořte karbanátky velikosti dlaně, které obalte z obou stran v mouce a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

3. KROK

Karbanátky smažte na rozpáleném oleji, z každé strany, po dobu 4 minut, dozlatova. Poté je vložte do pekáče a připravte bešamel, kterým maso zalijete. 

4. KROK

Do pánve s výpekem z karbanátků vložte máslo, které smíchejte s moukou. Jakmile vznikne hladká jíška, vmíchejte do ní mléko a poté smetanu ke šlehání. Směs ochuťte trochou soli.

Tip: Aby se ingredience lépe propojily, mléko přidávejte po troškách.

5. KROK

Do bešamelu vmíchejte trochu oblíbené kořenící směsi a vzniklou omáčkou zalijte karbanátky v pekáči. Příprava bešamelu vám zabere přibližně 6 minut.

6. KROK

Poznámka: Můžete použít jakékoliv oblíbené koření, včetně muškátového oříšku. V tomto receptu byla použita bazalka s rozmarýnem. 

7. KROK

Karbanátky pokryjte plátky Goudy a Mozzarelly a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. 

Tip: Místo plátkového sýra můžete sýr nastrouhat a pokrm jím posypat.

8. KROK

Zapečené karbanátky servírujte s oblíbenou přílohou, jako je pečivo, brambory nebo rýže. 

Tip: Ke karbanátkům můžete podávat houbovou omáčku.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Slano i Slatko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů