Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché kuře na paprice se smetanou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Jednoduché kuře na paprice se smetanou - postup přípravy

Jednoduché kuře na paprice, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, má bohatou kořeněnou chuť a připravíte ho bez dlouhého stání u sporáku. Hotové je za pár minut.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji 2–3 minuty. K cibuli přidejte kuře naporcované na 6 dílů a restujte ho 3 minuty z každé strany. Poté maso z hrnce vyndejte a dejte ho stranou. 

2. KROK

Do cibule vmíchejte mouku a 1 minutu směs smažte. Poté do ní vmíchejte mletou sladkou papriku a vše ihned zalijte vodou.

Poznámka: Papriku dlouho nesmažte, aby nezhořkla.

3. KROK

Do tekutiny vraťte kuřecí maso tak, aby bylo zcela ponořené, pokrm osolte, opepřete a vařte 15–30 minut, do změknutí. Uvařené maso vyndejte z hrnce a omáčku rozmixujte dohladka. Do omáčky vmíchejte smetanu a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. 

4. KROK

Nyní vraťte maso zpět do hrnce a jednoduché kuře na paprice servírujte s těstovinami posypanými petrželkou. 

Poznámka: Místo těstovin můžete pokrm podávat také s rýží nebo houskovým knedlíkem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů