Chlebové karbanátky s majoránkou a česnekem - postup přípravy
Chlebové karbanátky, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, jsou skvělým způsobem, jak zpracovat starší chléb. Pokrm má lehce křupavou kůrku a neobsahuje maso.
Základ
Na obalení a smažení
V horké vodě rozpusťte kostku bujónu a chléb nakrájejte na kostky, které bujónem zalijte. Poté ho nechte 20 minut odpočívat.
Poznámka: Bujón je dost slaný, proto není potřeba pokrm solit.
Jakmile chléb bujón nasákne, vmíchejte do něj vejce, koření Mletá masa, majoránku, pepř, nasekanou petrželku a prolisovaný česnek.
Tip: Petrželku můžete nahradit pažitkou.
Do směsi vmíchejte strouhanku a směs nechte 10 minut odpočívat. Poté z ní vytvořte karbanátky velikosti dlaně, které obalte ve strouhance a smažte v rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 5–8 minut.
Tip: Doba smažení závisí na tom, jak moc vysoké karbanátky jsou. Doporučujeme usmažit jeden, na kterém zjistíte, jak dlouho byste měli péct ty ostatní.
Poznámka: Usmažené chlebové karbanátky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Chlebové karbanátky servírujte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem jako rychlý oběd. Můžete je podávat také s chlebem, jako svačinku nebo lehkou večeři.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou