Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chlebové karbanátky s majoránkou a česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 19 minut

Chlebové karbanátky s majoránkou a česnekem - postup přípravy

Chlebové karbanátky, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, jsou skvělým způsobem, jak zpracovat starší chléb. Pokrm má lehce křupavou kůrku a neobsahuje maso.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Základ

Na obalení a smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V horké vodě rozpusťte kostku bujónu a chléb nakrájejte na kostky, které bujónem zalijte. Poté ho nechte 20 minut odpočívat. 

Poznámka: Bujón je dost slaný, proto není potřeba pokrm solit. 

2. KROK

Jakmile chléb bujón nasákne, vmíchejte do něj vejce, koření Mletá masa, majoránku, pepř, nasekanou petrželku a prolisovaný česnek.  

Tip: Petrželku můžete nahradit pažitkou.

3. KROK

Do směsi vmíchejte strouhanku a směs nechte 10 minut odpočívat. Poté z ní vytvořte karbanátky velikosti dlaně, které obalte ve strouhance a smažte v rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 5–8 minut. 

4. KROK

Tip: Doba smažení závisí na tom, jak moc vysoké karbanátky jsou. Doporučujeme usmažit jeden, na kterém zjistíte, jak dlouho byste měli péct ty ostatní.

5. KROK

Poznámka: Usmažené chlebové karbanátky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

6. KROK

Chlebové karbanátky servírujte  s bramborovou kaší a zeleninovým salátem jako rychlý oběd. Můžete je podávat také s chlebem, jako svačinku nebo lehkou večeři.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů