Indické placky „Roti“ z červené řepy - postup přípravy
Placky „Roti“ z červené řepy jsou křupavé a mají lehce nasládlou chuť. Poslouží jako příloha nejen k indickým jídlům i jako samostatný pokrm s oblíbeným dipem.
Základ
Na obalení a pomazání
Předvařenou oloupanou řepu rozmixujte se zelenými chilli papričkami, zázvorovou česnekovou pastou a vodou. Vzniklou směs ochuťte solí, mango práškem, koptským kmínem, kořením garam masala a mletým kmínem.
Do směsi poté vmíchejte také nasekané listy koriandru s moukou a olejem a vytvořte těsto, které nechte 5 minut uležet.
Poznámka: Mouku do směsi přidejte nadvakrát, aby se ingredience lépe propojily.
Z těsta vytvářejte malé kuličky, které obalte v troše mouky a vyválejte z nich tenké placky, které smažte z každé strany 2–3 minuty.
Poznámka: Před smažením potřete každou placku trochou oleje.
Po usmažení každou placku roti potřete trochou másla a servírujte ji s oblíbeným dipem, salátovými okurkami a nasekanou petrželkou.
Tip: Indické placky roti můžete servírovat jako přílohu k jídlům, ale také je servírovat samostatně s jogurtem nebo jiným oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tasty Appetite