Sirup z plodů černého bezu s medem - postup přípravy
Sirup z plodů černého bezu je bohatý na vitamíny a antioxidanty, které jsou skvělým přírodním prostředkem k posílení imunity. Sirup se hodí k přípravě nápojů i dezertů.
Ingredience
Sušený černý bez vsypte do hrnce, přidejte k němu hřebíček se skořicí a vše zalijte vodou. Ingredience zamíchejte a přiveďte k varu při nejvyšším výkonu sporáku – potrvá to přibližně 3 minuty.
Jakmile se směs začne vařit, snižte plamen na nejnižší stupeň a vařte ji 45–60 minut. Poté sejměte hrnec z tepla a jeho obsah nechte volně vychladnout.
Poznámka: Za tuto dobu se sirup zredukuje na polovinu.
Po uvaření bobule i s kořením sceďte přes sítko a vymačkejte z nich maximum šťávy, do které následně vmíchejte 50 ml vody a med. Jakmile se ingredience propojí, tekutinou naplňte sterilizovanou sklenici a uzavřete ji víčkem.
Poznámka: Sirup z plodů černého bezu skladujte v lednici, a co nejdříve ho zkonzumujte. Můžete ho používat k přípravě nápojů i dezertů.
Dávkování pro posílení imunitního systému
- děti 1 lžička denně
- dospělí 2 lžičky denně
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Know Your Produce
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.