Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařená řepa ze 4 ingrediencí

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Zavařená řepa ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Zavaření řepy je skvělým způsobem, jak uchovat tuto zdravou zeleninu čerstvou po celý rok. Můžete ji servírovat jako přílohu k masu nebo ji použít k přípravě salátů.

Ingredience pro:
7 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Řepu vařte 25 minut, poté ji nechte vychladnout, oloupejte ji a nastrouhejte nahrubo.

Tip: V tomto receptu byla použita mladá řepa. Pokud je řepa starší nebo větší, bude ji nutné vařit až 1 hodinu.

2. KROK

Řepu smíchejte s cukrem, solí, octem a směsí naplňte sterilizované sklenice, ve kterých ji důkladně utlačte, aby mezi jednotlivými kousky zeleniny nezůstala mezera. 

Poznámka: Od vrchní části sklenice nechte trochu volného místa na šťávu, která se při zavařování uvolní. 

3. KROK

Naplněné sklenice uzavřete a vložte je do hrnce se dnem vyloženým utěrkou. Do hrnce vlijte vodu do ¾ výšky sklenic a zavařujte je 20 minut. 

Tip: Dbejte na to, aby se sklenice vzájemně nedotýkaly. Mohly by prasknout.

4. KROK

Po zavaření je nechte volně vychladnout pod utěrkou a poté je skladujte na temném a chladném místě. 

Tip: Zavařenou řepu můžete servírovat jako samotné jídlo s pečivem, přidat ji do salátů nebo ji použít jako přílohu k masu. 

5. KROK

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit zavařenou řepou jednu sklenici o objemu 250 ml a šest sklenic o objemu 520 ml. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Kulinarne przygody

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů