Domácí pivní rohlíky se sádlem - postup přípravy
Pokud jste milovníci domácího pečiva, pak rozhodně vyzkoušejte tyto křupavé pivní rohlíky se sádlem, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat je můžete s domácí pomazánkou nebo jako přílohu ke guláši.
Na rohlíky
Na posypání
Pivo pokojové teploty nalijte do mísy, rozdrobte do něj čerstvé droždí a přisypte k němu cukr krupici. Vše smíchejte a kvásek nechte vzejít na teplém místě po dobu 20 minut.
Do mísy nasypte hladkou mouku a sůl. Poté do ní přidejte rozpuštěné vepřové sádlo, kvásek a pečlivě vypracujte těsto. Poté ho přikryjte utěrkou a nechte ho 1 hodinu kynout.
Nakynuté těsto přendejte na nepomoučenou pracovní plochu a rozdělte na 8 kusů. Z každého kusu poté vyválejte trojúhelník.
Trojúhelníky stočte do rovného rohlíku a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Následně je potřete vejcem a posypte kmínem a hrubozrnnou solí.
Rohlíky přendejte do předehřáté trouby na teplotu 220 °C a pečte je po dobu 18 minut. Poté je vyjměte a nechte je vychladnout.
Tip: Rohlíky můžete posypat také mákem nebo jinými oblíbenými semínky.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem