Bramborový koláč se sýrem a jarní cibulkou - postup přípravy
Bramborový koláč se sýrem je chutný a sytý pokrm, který můžete servírovat ke snídani nebo jako přílohu k masovým pokrmům. Výhodou je snadná a rychlá příprava.
Ingredience
Brambor oloupejte a nastrouhejte ho na tenké nudličky, které ponořte do studené vody, kde je důkladně propláchněte.
V míse rozšlehejte vejce a slité bramborové nudličky do nich vmíchejte, společně s, nadrobno nakrájenou, jarní cibulkou. Směs ochuťte pepřem, solí a ingredience důkladně zamíchejte.
Na pánvi rozpalte olej a po celém povrchu rozprostřete polovinu množství bramborové směsi, kterou posypte nahrubo nastrouhanou mozzarellou. Vrstvu sýra pokryjte vrstvou zbylých brambor a koláč smažte 15–17 minut.
Tip: Místo Mozzarelly můžete použít například také Goudu nebo Čedar.
Bramborový koláč se sýrem servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Po usmažení koláč odložte na bílý ubrousek, který z pokrmu vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: 1 Minute 3 Ingredient