Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémová polévka z červené řepy s brambory

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Krémová polévka z červené řepy s brambory - postup přípravy

Krémová polévka z červené řepy s brambory je výživný pokrm s jemně nasládlou chutí. Výhodou pokrmu je rychlá příprava a to, že skvěle chutná i za studena.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Základ

Zdobení

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Řepu s brambory oloupejte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na másle 2–3 minuty. 

2. KROK

K cibuli přidejte bobkový list, který nechte rozvonět a poté přidejte prolisovaný česnek s oloupaným nastrouhaným zázvorem. Do hrnce vložte řepu s brambory a vše zalijte zeleninovým vývarem. 

3. KROK

Polévku vařte, pod pokličkou, 20 minut. Následně z ní vyjměte bobkový list a rozmixujte ji do hladka. Do polévky vlijte smetanu a ochuťte ji mletým kmínem, solí a pepřem. 

4. KROK

Krémovou polévku z červené řepy servírujte s oblíbeným pečivem. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit smetanou a petrželkou. 

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Aromatische Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů