Smažené plněné toasty se sýrem - postup přípravy
Smažené plněné toasty se sýrem jsou rychlou pochoutkou, která má křupavý povrch a šťavnatou náplň. Výhodou pokrmu je, že ho můžete servírovat teplý i zastudena.
Základ
K namáčení
Na povrch toastů
Toastový chleba vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každý plátek pokryjte plátkem sýra, kolečkem šunky a znovu plátkem sýra.
Naplněné toasty zakryjte dalším chlebem a všechny toasty obalte ve směsi rozšlehaných vajec s mlékem a solí. Naplněné pečivo vraťte zpět na plech, kde ho posypte nastrouhaným sýrem.
Tip: Skvěle se k pokrmu hodí Gouda nebo Čedar.
Směs, kterou jste chleby obalovali, nalijte na povrch toastů, které zasypte nastrouhaným sýrem. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 190–200 °C po dobu 15–20 minut.
Smažené plněné toasty servírujte jako hlavní jídlo nebo svačinku.
Tip: Můžete je podávat nakrájené na trojúhelníky. Pokrm tak vypadá zajímavěji a získáte tím také víc porcí.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesundes Essen von Nata