Šťavnaté karbanátky s citronem - postup přípravy
Nevíte-li, co k rychlému obědu, usmažte si šťavnaté karbanátky s osvěžujícím aromatem citronu. Pokrm je křehký, plný rozmanitého koření a bylinek.
Základ
Na obalení
Na smažení
Mleté maso smíchejte se strouhankou, mlékem, bramborovým škrobem a citronovou kůrou.
Tip: Před strouháním citron omyjte ve vodě s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Ovoce poté důkladně opláchněte.
Do směsi přidejte nasekanou petrželku s citronovou šťávou a vejci. Směs ochuťte solí a pepřem a důkladně ji zamíchejte.
Z těsta postupně odebírejte množství o cca 30 g a vytvářejte karbanátky, které obalte v krupici. Na pánvi rozehřejte olej a rozpusťte máslo. Následně do pánve vložte karbanátky, které smažte 5 minut z obou stran.
Karbanátky podlijte bílým vínem, přidejte k nim rozmarýn a smažte je dalších 6 minut ze všech stran, dokud nezezlátnou.
Tip: Šťavnaté karbanátky polijte trochou tuku, na kterém se smažily a servírujte je s brambory nebo osvěžujícím salátem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Za Home Life