Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnaté karbanátky s citronem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 11 minut

Šťavnaté karbanátky s citronem - postup přípravy

Nevíte-li, co k rychlému obědu, usmažte si šťavnaté karbanátky s osvěžujícím aromatem citronu. Pokrm je křehký, plný rozmanitého koření a bylinek.

Ingredience pro:
15 kusů
+ -

Základ

Na obalení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mleté maso smíchejte se strouhankou, mlékem, bramborovým škrobem a citronovou kůrou. 

Tip: Před strouháním citron omyjte ve vodě s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Ovoce poté důkladně opláchněte.

2. KROK

Do směsi přidejte nasekanou petrželku s citronovou šťávou a vejci. Směs ochuťte solí a pepřem a důkladně ji zamíchejte.

3. KROK

Z těsta postupně odebírejte množství o cca 30 g a vytvářejte karbanátky, které obalte v krupici. Na pánvi rozehřejte olej a rozpusťte máslo. Následně do pánve vložte karbanátky, které smažte 5 minut z obou stran. 

4. KROK

Karbanátky podlijte bílým vínem, přidejte k nim rozmarýn a smažte je dalších 6 minut ze všech stran, dokud nezezlátnou. 

5. KROK

Tip: Šťavnaté karbanátky polijte trochou tuku, na kterém se smažily a servírujte je s brambory nebo osvěžujícím salátem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Za Home Life

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů