Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí jazyk se zeleninou a sýrem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 133 minut

Hovězí jazyk se zeleninou a sýrem - postup přípravy

Hovězí jazyk se zeleninou je chuťově bohatý pokrm, který potěší všechny gurmány. Můžete ho servírovat jako hlavní chod, předkrm i jako součást slavnostních mís.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na vymazání

Salát

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí jazyk vložte do mísy a zalijte ho studenou vodou, ve které ho nechte 20 minut ponořený. Následně maso vložte do vroucí vody, kde k němu přidejte celou oloupanou cibuli a oloupanou mrkev se solí. Do vody vsypte také nové koření, celý černý pepř a bobkový list. 

2. KROK

Maso vařte, pod pokličkou, 2 hodiny. Poté ho z hrnce vyndejte a ponořte ho na 10 minut do studené vody. 

3. KROK

Z masa odstraňte kůži, odřízněte přebytečný tuk a nakrájejte ho na plátky o šířce 1–1,5 cm. Plátky masa vyskládejte na plech vymazaný tukem a připravte salát.

4. KROK

Červenou cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s nakrájeným rajčetem, nasekanou petrželkou, solí, černým pepřem a majonézou. 

Poznámka: Před krájením z rajčete odstraňte stopku.

5. KROK

Ingredience důkladně zamíchejte a zeleninou pokryjte plátky masa v pekáči, které na závěr posypte nastrouhaným sýrem. Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.

6. KROK

Tip: Hovězí jazyk se zeleninou servírujte jako originální předkrm. Můžete z něj udělat také součást slavnostních mís nebo ho podávat jako hlavní jídlo s oblíbenou přílohou. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Olgas Küche

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů