Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vaflové trubičky se smetanovou náplní

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 95 minut

Vaflové trubičky se smetanovou náplní - postup přípravy

Vaflové trubičky jsou skvělým dezertem, který je křupavý a zároveň jemný. Jsou ideální jako dezert k odpolední kávě, ale můžete je podávat i jako vánoční cukroví.

Ingredience pro:
23 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto na vafle. Mléko smíchejte v rendlíku s máslem a směs přihřívejte přibližně 3 minuty, dokud se máslo nerozpustí. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. 

2. KROK

Za stálého šlehání do směsi přidejte mléko s máslem a na závěr do ní vmíchejte mouku. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.

3. KROK

Před každou vaflí pomažte povrch vaflovače trochou tuku a vložte do něj naběračku těsta. Vafli pečte 3–4 minuty, poté ji vyjměte a pomocí tvrdé ruličky srolujte a odložte bokem, kde je nechte vychladnout. Postup opakujte, dokud budete mít k dispozici těsto.

4. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vašeho vaflovače. Doporučujeme připravit první testovací vafli, u které zjistíte, jak dlouhá doba je potřeba pro vytvoření zlatavého dezertu.

5. KROK

Nyní připravte náplň. Smetanu vyšlehejte dotuha a, za stálého šlehání, do ní poté přidejte kondenzované mléko. Náplň vložte do cukrářského sáčku, pomocí kterého ji vložte do vaflových trubiček.

6. KROK

Tip: Nejlepšího výsledku dosáhnete, když budete každou trubičku plnit nejprve z jedné a poté z druhé strany. Budete tak mít jistotu rovnoměrného rozprostření náplně. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Home & Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů