Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort s pudinkovým krémem a kokosem à la Bounty

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Dort s pudinkovým krémem a kokosem à la Bounty - postup přípravy

Kakaový dort s pudinkovým krémem je dokonalou volbou pro milovníky sladkého s exotickou chutí kokosu. Výhodou je snadná příprava, která vás nevyjde draho.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Krém

K navlhčení

Ganache

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto na korpus. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté přidejte, za stálého šlehání, olej, mléko, hladkou mouku, kakao a kypřicí prášek do pečiva. 

Tip: Hladkého těsta bez hrudek docílíte, když suché ingredience, před použitím, prosejete. 

2. KROK

Těsto nalijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Poté ho z dortového ráfku vyjměte a nechte ho volně vychladnout.  Mezitím připravte krém. 

3. KROK

V míse smíchejte vanilkový pudink v prášku s 200 ml mléka. Zbytek mléka vlijte do hrnce, kde ho smíchejte s cukrem a strouhaným kokosem a směs začněte zahřívat. 

4. KROK

Poté do ní vmíchejte směs pudinku a mléka a pokračujte v zahřívání další 2–3 minuty, dokud základ na krém nezhoustne. Směs přendejte do mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a její obsah nechte vychladnout. 

5. KROK

Tip: Fólii položte na základ na krém tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup. 

6. KROK

Vychladlý korpus vložte zpět do dortového ráfku a navlhčete ho kakaem rozmíchaným v mléce. Poté pokračujte s přípravou krému. 

Tip: Místo kakaa s mlékem můžete korpus navlhčit už zakoupeným kakaovým mlékem.

7. KROK

Smetanu vyšlehejte dotuha a  následně ji vešlehejte do základu na krém. Vzniklou směsí potřete korpus v dortovém ráfku, zarovnejte ho do hladka a dezert vložte do lednice, kde ho nechte, dokud nepřipravíte ganache. 

8. KROK

Rozlámanou čokoládu rozpusťte v horké smetaně a vzniklou ganache polijte vychlazený dezert, který nechte stát 30 minut v pokojové teplotě a poté ho dejte do lednice, kde ho nechte přes noc. 

9. KROK

Dort s pudinkovým krémem servírujte nakrájený na kousky a posypaný strouhaným kokosem. Na vrch dortu, do jeho středu, položte kokosovou pralinku. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky. 

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: moj.kolačić

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů