Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Churros s čokoládou z odpalovaného těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Churros s čokoládou z odpalovaného těsta - postup přípravy

Churros s čokoládou jsou lahodně křupavým dezertem s jemnou polevou. Ideální jsou jako rychlé občerstvení při oslavách, ale také k posezení s blízkými ve všední den.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

K pomazání

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. V hrnci smíchejte vodu s cukrem, solí a máslem. Směs začněte zahřívat a, po rozpuštění másla, do ní vmíchejte mouku. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte. 

2. KROK

Těsto, za stálého míchání, zahřívejte, dokud se ingredience nespojí. Potrvá to 5–10 minut. Těsto následně přendejte do mísy, kde ho rozprostřete po stěnách a chvíli ho nechte volně chladnout. Zatím v jiné míse rozšlehejte vejce, která, postupně, do těsta zapracujte. 

3. KROK

Hotové těsto vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého vytvářejte na plechu, vyloženém pečicím papírem, pruhy o délce přibližně 8 cm. 

Poznámka: Před nanášením těsta na pečicí papír ho potřete máslem. 

4. KROK

Tip: Churros vytvářejte na pečicím papíru, který předem rozdělte na menší kousky. Těsto se vám z papíru bude lépe přendávat do oleje. 

5. KROK

Churros smažte v rozpáleném oleji po dobu 3 minut. Poté je odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

Poznámka: Doba smažení je závislá na výkonnosti vašeho sporáku. Těsto by mělo být usmažené dozlatova.

6. KROK

Dezert nechte volně vychladnout na chladící mřížce a zatím připravte polevu. Mléko smíchejte s cukrem a rozlámanou čokoládou. Směs zahřívejte přibližně 2 minuty. Mezitím v jiné misce smíchejte kukuřičný škrob s vodou a vzniklou tekutinu vmíchejte do čokolády. 

7. KROK

Pokračujte ve vaření další 2 minuty, dokud poleva nezhoustne a poté ji přelijte do servírovací nádoby. 

Tip: Churros servírujte společně s čokoládou, do které je před konzumací vždy namočte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Delmira Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů