Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené Salko řezy s čokoládou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Nepečené Salko řezy s čokoládou - postup přípravy

Nepečené Salko řezy jsou rychlým a chutným dezertem, který spojuje sladkost kondenzovaného mléka s bohatou čokoládou. Receptu se nemusí bát ani začátečníci.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte základ na náplň. Mléko smíchejte s cukrem a pudinkem v prášku. Směs vařte, za stálého míchání, 3 minuty, do zhoustnutí. Poté ji odstavte z tepla, přikryjte potravinovou fólií a nechte volně vychladnout. 

Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, fólii na ni položte tak, aby se jí přímo dotýkala. 

2. KROK

Nyní prošlehejte změklé máslo, do kterého, postupně, vešlehejte Salko. Do směsi vešlehejte základ na náplň a vzniklou hmotu odložte bokem. 

3. KROK

Dno plechu, vyloženého potravinářskou fólií, pokryjte sušenkami, které potřete čtvrtinou množství krému a pokryjte další vrstvou sušenek. Hotový dezert následně vložte na 1 hodinu do lednice. 

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete sušenkami.

4. KROK

Na závěr připravte čokoládovou polevu. V horké smetaně rozpusťte čokoládu a polevou pokryjte povrch dezertu. Ten vložte do lednice, kde ho nechte přes noc. 

5. KROK

Salko řezy servírujte nakrájené na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky, která dezertu dodá slavnostnější vzhled. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů