Nepečené Salko řezy s čokoládou - postup přípravy
Nepečené Salko řezy jsou rychlým a chutným dezertem, který spojuje sladkost kondenzovaného mléka s bohatou čokoládou. Receptu se nemusí bát ani začátečníci.
Základ
Náplň
Poleva
Nejprve připravte základ na náplň. Mléko smíchejte s cukrem a pudinkem v prášku. Směs vařte, za stálého míchání, 3 minuty, do zhoustnutí. Poté ji odstavte z tepla, přikryjte potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, fólii na ni položte tak, aby se jí přímo dotýkala.
Nyní prošlehejte změklé máslo, do kterého, postupně, vešlehejte Salko. Do směsi vešlehejte základ na náplň a vzniklou hmotu odložte bokem.
Dno plechu, vyloženého potravinářskou fólií, pokryjte sušenkami, které potřete čtvrtinou množství krému a pokryjte další vrstvou sušenek. Hotový dezert následně vložte na 1 hodinu do lednice.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete sušenkami.
Na závěr připravte čokoládovou polevu. V horké smetaně rozpusťte čokoládu a polevou pokryjte povrch dezertu. Ten vložte do lednice, kde ho nechte přes noc.
Salko řezy servírujte nakrájené na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky, která dezertu dodá slavnostnější vzhled.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou / Cestuj a ochutnávaj