Hrachová polévka s vepřovými žebry - postup přípravy
Pokud hledáte recept na silnou a poctivou polévku plnou chutí, pak vyzkoušejte tuto hrachovou s vepřovými žebry. Servírovat ji můžete samotnou, s čerstvým pečivem nebo křupavými krutony.
Ingredience
Hrách důkladně propláchněte a namočte ho do studené vody alespoň na 2 hodiny, aby změkl. Poté vodu slijte a znovu ho opláchněte. Hrách vložte do hrnce, zalijte ho vodou a přiveďte ho k varu. Vařte ho přibližně 10 minut.
Nakrájejte cibuli na malé kostičky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Na pánvi rozehřejte olej a cibuli s mrkví krátce orestujte, aby získaly jemnou zlatavou barvu.
Mezitím si připravte vepřová žebra. Omyjte je a dejte je vařit do hrnce s hrachem. Přidejte vodu dle potřeby, dále bramboru nakrájenou na kostky a orestovanou zeleninu.
Do polévky přidejte sůl dle chuti, bobkový list a trochu pepře. Poté ji vařte přibližně 30 minut, dokud žebra nezměknou.
Před podáváním polévku můžete dozdobit nasekanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Рецепты от мамули