Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Italské ořechové suchárky „Cantucci“

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Italské ořechové suchárky „Cantucci“ - postup přípravy

Ořechové suchárky jsou křehké, lahodné a plné bohaté chuti. Můžete je servírovat ve všední den, ale také z nich udělat křupavou součást slavnostní tabule o Vánocích.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva. Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich změklé máslo. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku, před použitím, prosejte.

2. KROK

V jiné míse smíchejte citronovou kůru s cukrem a vanilkovým cukrem. Do směsi vešlehejte vejce a vzniklou pěnu vmíchejte do moučné směsi.

Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

3. KROK

Vytvořte těsto, do kterého zapracujte ořechy s rozinkami. Těsto prohněťte rukama a rozdělte ho na tři stejné části, z nichž vyválejte delší válečky, které položte na plech, vyložený pečicím papírem. 

4. KROK

Válečky z ořechového těsta rukou mírně přitlačte k plechu tak, aby měly šířku 4 cm a na výšku 2–2,5 cm a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.

5. KROK

Upečené cukroví nechte volně chladnout 10 minut. Poté ořechové suchárky nakrájejte na kousky o šířce 2–3 cm, vraťte je zpět na plech a pokračujte v pečení dalších 10–15 minut, dokud cukroví nezíská křupavou kůrku a nezezlátne.

Tip: Suchárky s ořechy se skvěle doplňují s šálkem čaje, kávy nebo sklenicí mléka.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů