Řezy s vaječným likérem a mascarpone - postup přípravy
Řezy s vaječným likérem a krémem z mascarpone vás okouzlí jemností a bohatou chutí. Tento elegantní dezert je skvělou volbou pro každou slavnostní příležitost.
Těsto
Náplň
Krém
Na plech
Zdobení
Nejprve připravte první náplň. Do hrnce nalijte mléko, které smíchejte se Zlatým klasem a směs vařte 2–3 minuty, dokud nezhoustne. Poté přilijte vaječný likér a ingredience znovu promíchejte.
Základ na náplň ostavte z tepla a přikryjte ho potravinovou fólií, pod kterou ho nechte vychladnout.
Tip: Fólii na směs položte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.
Mezitím připravte těsto na korpus. Vaječné žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého šlehání přilévejte, po troškách, olej a poté také mléko. Do směsi následně vešlehejte směs mouky a kypřicího prášku do pečiva.
Z ingrediencí vytvořte těsto, do kterého opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků. Směs poté vylijte na plech, vymazaný máslem a vysypaný moukou, a pečte ho v předehřáté troubě na 175°C po dobu 10–15 minut.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem, před použitím, prosejte.
Upečený korpus nechte vychladnout a během této doby dokončete přípravu náplně. Máslo šlehejte 1–2 minuty a poté do něj, postupně, vešlehejte moučkový cukr a vychladlý základ na náplň.
Povrch korpusu seškrábejte pomocí vidličky a potřete ho náplní. Dezert vložte na 1 hodinu do lednice a připravte krém.
Poznámka: Tento krok je nutný, aby se náplň od korpusu neoddělovala.
Mascarpone vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem. Do vzniklé směsi vyšlehejte smetanu ke šlehání s Créme Olé a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nepropojí. Krémem potřete povrch dezertu, který vložte do lednice na dalších 6 hodin.
Řezy s vaječným likérem servírujte nakrájené na kousky a ozdobené nastrouhanou směsí bílé a tmavé čokolády.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou / Cestuj a ochutnávaj