Andělské vanilkové slzičky s kokosem - postup přípravy
Andělské vanilkové slzičky chutnají skvěle, mají jemnou strukturu a osvěžující náplň. Ozvláštněte svou vánoční tabuli pochoutkou, která vaše hosty zaručeně ohromí.
Těsto
Náplň
Na obalení
Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem. Přidejte olej, vejce a vanilkový cukr se špetkou soli. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Mouku s práškem předem prosejte a přidejte ji nadvakrát. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky a ingredience se lépe propojí.
Z těsta vyválejte plát o výšce 0,5 cm, z kterého vykrojte tvary slziček. Cukroví vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–30 minut.
Tip: Aby se těsto nelepilo na váleček, vyválejte ho přes fólii.
Upečené vanilkové slzičky nehte volně vychladnout a polovinu z nich potřete džemem, který zakryjte druhou půlkou cukroví. Džemem potřete také boční strany slziček, které následně obalte v kokosu.
Tip: Při zdobení se můžete inspirovat postupem níže ve videu.
Slzičky s vanilkou a džemem uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě, nejlépe v lednici. Díky tomu vám dlouho vydrží.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yza dolce