Párky v bramborovém těstíčku s parmazánem - postup přípravy
Pokud čekáte hosty a chcete jim nabídnout originální pochoutku, připravte párky v bramborovém těstíčku s parmazánem. Úžasně spojují křupavost s aromatickou chutí.
Základ
Těstíčko
Na obalení
Na smažení
Brambory oloupejte a nakrájejte je na kousky, které vložte do hrnce s osolenou vodou, společně s oloupanou a nakrájenou mrkví. Zeleninu vařte 20 minut, do změknutí, poté ji slijte a rozšťouchejte.
Zeleninu ochuťte solí, pepřem a vmíchejte do ní nastrouhaný parmazán. Párky rozkrojte na poloviny a tvrdý sýr na osm stejně velkých kousků ve tvaru obdélníků. Na špejli vždy napíchněte polovinu párku a kousek sýra.
Tip: Druh tvrdého sýra zvolte na základě vlastních chuťových preferencí.
Ingredience na špejli obalte v zeleninovém těstíčku, v bramborovém škrobu, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
Párky v bramborovém těstíčku smažte v rozpáleném oleji, ze všech stran, 4–5 minut, dozlatova.
Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette di Casa Mia