Karamelový krém ze Salka jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy
Připravte si luxusní karamelový krém, kterým můžete ozdobit vánoční cukroví i oblíbený dezert. Výhodou je snadná příprava, ke které jsou potřeba jen 2 ingredience.
Ingredience
Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty, do hladka a poté do něj, po troškách, vešlehejte zkaramelizované kondenzované mléko.
Poznámka: Při šlehání by mělo mít máslo 21–25 °C.
Směs šlehejte přibližně 30 vteřin, dokud se ingredience dokonale nepropojí a nevznikne tuhá hmota. Mezi šleháním krém promíchejte ručně a poté pokračujte ve šlehání další 2,5 minuty.
Poznámka: Při šlehání mějte trpělivost. Čím déle budete krém šlehat, tím tužší konzistenci získá.
Karamelový krém ze Salka vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a ozdobte jím vánoční cukroví nebo oblíbený dezert.
Tip: Krém můžete použít také k přípravě dortů nebo jimi ozdobit zmrzlinové poháry.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Торты и Кулинария Cakes & Cooking