Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané mléčné houstičky s kakaovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nadýchané mléčné houstičky s kakaovým krémem - postup přípravy

Připravte si nadýchané mléčné houstičky s jemným kakaovým krémem. Jejich vůně a měkká textura z nich dělá oblíbenou pochoutku ke snídani i odpolední kávě či čaji.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Těsto

Krém

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sůl smíchejte s vanilkovým cukrem, klasickým cukrem a sušeným droždím. Do suchých ingrediencí přidejte vodu, mléko a olej. Do směsi vmíchejte  vejce a poté, co se ingredience spojí, také mouku.

2. KROK

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím, prosejte a přidejte ji nadvakrát. 

3. KROK

Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho kynout na teplém místě 1 hodinu. Mezitím vytvořte krém. V jiném hrnci smíchejte škrob s kakaem, klasickým cukrem a moukou. Přidejte také vanilkový cukr a nakonec mléko. 

4. KROK

Směs zahřívejte 3–4 minuty, dokud nezhoustne, přeložte ji do misky a nechte ji volně vychladnout. 

5. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 16 stejných částí, z kterých vytvořte bochánky. Ty přikryjte utěrkou a nechte je kynout dalších 15–20 minut. 

6. KROK

Kakaovou směs také rozdělte na 16 kousků, z kterých vytvořte malé válečky. Každý bochánek těsta vyválejte na plátek o výšce 0,5 cm. Polovinu plátku nařízněte v jeho vnitřní části a kakaový váleček do něj zarolujte.

Poznámka: Řezy nepřetáhněte. Cílem je uchovat okraj těsta neporušený.

7. KROK

Syrové houstičky odkládejte na plech pokrytý pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 12–16 minut. 

8. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Nadýchané mléčné houstičky by měly být upečené dozlatova.

9. KROK

Po upečení nechte pečivo volně vychladnout, pod utěrkou, a poté ho servírujte ke kávě, čaji nebo s kakaem. Skvěle chutnají také v kombinaci se sklenicí vlažného mléka.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: TURKIYADAN SALOM

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů