Išelské dortíčky plněné marmeládou - postup přípravy
Upečte si išelské dortíčky plněné marmeládou, které jsou křehké a elegantní. Výhodou vánočního cukroví je, že ho můžete ozdobit různě, podle vlastní fantazie.
Těsto
Náplň
Poleva
Zdobení
Mouku smíchejte se změklým máslem. Přidejte moučkový cukr, vaječný žloutek, špetku soli, citronovou kůru a mleté vlašské ořechy.
Tip: Suché ingredience, před použitím, prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Z ingrediencí uhněťte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte ho na 30 minut do lednice. Těsto vyválejte na plát o výšce 0,3–0,4 mm, z kterého vykrojte kolečka o průměru 5 cm.
Kolečka vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8–9 minut. Polovinu upečených koleček obraťte a pomažte je marmeládou, který zakryjte druhou půlkou koleček.
Cukroví přeložte na chladící mřížku, pod kterou umístěte pečicí papír a išelské dortíčky pokryjte čokoládovou polevou, kterou nechte zaschnout.
Tip: Polevu připravte tak, že čokoládu smíchanou s olejem rozpustíte ve vodní lázni. Potrvá to asi 3 minuty.
Následně sladkou pochoutku ozdobte libovolně, například vlašskými ořechy, nasekanými lískovým oříšky nebo rozpuštěnou bílou čokoládou či barevným cukrářským zdobením.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SOS kuchyně