Kefírové palačinky s mlékem a vejci - postup přípravy
Připravte si kefírové palačinky jako zdravější alternativu k tradičnímu sladkému pokrmu plnou výživných ingrediencí. Můžete je podávat s medem, sirupem nebo čokoládou.
Těsto
Na vymazání
Vejce vyšlehejte s cukrem a solí. Do směsi vmíchejte kefír a lžičku sody. Dále přidejte mouku, a jakmile se ingredience propojí, také mléko.
Tip: Mouku předem prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Na závěr do těsta vmíchejte olej a těsto postupně nalévejte na pánev. Palačinky smažte z každé strany přibližně 30 vteřin.
Poznámka: Před každou dávkou těsta na palačinku potřete pánev trochou oleje.
Kefírové palačinky servírujte polité medem nebo například javorovým sirupem.
Tip: Palačinky z kefíru můžete také naplnit Nutellou nebo oblíbenou marmeládou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Лучшие Рецепты