Smetanové těstoviny s kuřecím a paprikou - postup přípravy
Smetanové těstoviny s kuřecím masem jsou krémové, lahodné a plné chuti. Připravte si rychlý a sytý pokrm, který uvítají všichni, kteří milují jednoduchá a lehká jídla.
Základ
Na posypání
Maso nakrájejte na nudličky a papriky na kostičky. Na pánvi rozpalte olej a vložte do ní maso s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a chilli.
Poznámka: Z paprik před krájením odstraňte semeník. Chilli přidejte jen, když ho v jídle máte rádi.
Kuřecí maso smažte 10 minut a z pánve ho vyjměte. Do stejné pánve vlijte trochu oleje a vsypte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažte 2 minuty. Poté přidejte nakrájenou papriku, pánev přikryjte pokličkou a pokračujte ve smažení 4–5 minut, do změknutí zeleniny.
Směs poté osolte a ochuťte chilli, chcete-li. Papriky vyjměte z pánve a rozpusťte v ní máslo, které zaprašte trochou škrobu. Ten v másle důkladně rozmíchejte a vše zalijte smetanou. Pokračujte ve vaření 5 minut, za stálého míchání.
Smetanu osolte a vraťte do ní zeleninu s masem. Ingredience promíchejte a pánev odstavte z tepla. Na závěr uvařte těstoviny v osolené vodě.
Tip: Těstoviny vařte podle pokynů na obalu konkrétního produktu. Obecně se vaří 9–11 minut.
Asi dvě naběračky z těstovin odeberte do misky a zbytek uvařených těstovin slijte. Masovou směs v pánvi znovu zahřejte, vlijte do ní odebranou vodu z těstovin a pokrm vařte 3 minuty. Teplotu snižte na minimum a do směsi vmíchejte těstoviny.
Pokračujte ve vaření ještě 3 minuty a hotové těstoviny s kuřecím masem servírujte posypané nastrouhaným parmazánem.
Tip: Výhodou receptu je, že jeho výsledek skvěle chutná i za studena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: dans la cuisine de sou