Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí žebra na pivu se zeleninou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 168 minut

Hovězí žebra na pivu se zeleninou - postup přípravy

Hovězí žebra na pivu, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty, jsou šťavnatá a mají křupavou kůrku. Skvěle je doplňuje zeleninová omáčka a brambory.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí žebra ochuťte solí a pepřem ze všech stran. Na rozpáleném sádle je smažte 4–6 minut a poté je přendejte do formy na pečení. 

Poznámka: Maso smažením jen zatáhněte, aby při pečení nepouštělo zbytečně šťávu.

2. KROK

Na výpeku smažte nahrubo nakrájený celer, petržel a oloupanou mrkev. Přidejte bobkový list s novým kořením, vše ochuťte pepřem a důkladně zamíchejte. Zeleninu smažte 3–4 minuty a poté k ní přidejte nahrubo nakrájenou cibuli. 

3. KROK

Směs zamíchejte a smažte další 3–4 minuty. Jakmile začne cibule zlátnout, zeleninu zalijte černým pivem a vodou. 

Poznámka: Zeleninu zalijte tak, aby byla zcela ponořená.

4. KROK

Zeleninu vařte 4 minuty a poté celý obsah pánve přelijte do formy na pečení k masu. Formu přiklopte víkem a maso pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 150 minut. 

Tip: Nemáte-li víko, můžete formu zakrýt alobalem.

5. KROK

Upečené maso z formy vyjměte a zeleninu propasírujte. Poté připravte přílohu. Rozkrojené předvařené brambory ve slupce smažte, společně s nakrájenou anglickou slaninou, cibulí a nasekanou petrželkou, dozlatova – potrvá to asi 5 minut. 

Tip: Hovězí žebra na pivu servírujte s omáčkou a brambory se slaninou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů