Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené lotus kuličky v čokoládě

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Nepečené lotus kuličky v čokoládě - postup přípravy

Nepečené Lotus kuličky v čokoládě jsou jemné a rozpouští se na jazyku. Výhodou tohoto vánočního receptu je, že ho připravíte jen ze 4 ingrediencí a bez másla.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte se smetanovým sýrem a pomazánkou Lotus Biscoff. Pokračujte v mixování, dokud se ingredience nespojí. 

2. KROK

Z hmoty vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu, které odkládejte na plech pokrytý pečicím papírem. Vložte je na 10 minut do mrazáku a následně je obalte v rozpuštěné čokoládě. 

3. KROK

Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo  mikrovlnné troubě, během tří minut. Pokud chcete, aby se poleva více leskla, můžete do ní vmíchat 1–2 lžíce rostlinného oleje.

4. KROK

Kuličky vložte do lednice, kde je nechte, dokud čokoláda neztuhne. Poté naplňte cukrářský sáček pomazánkou Lotus Biscoff a na kuličkách vytvořte ozdobné proužky. 

5. KROK

Tip: Při zdobení se můžete inspirovat postupem níže ve videu. Pokud by byla pomazánka příliš hutná, vložte ji na pár vteřin do mikrovlnky. 

6. KROK

Cukroví vložte na dalších 5 minut do lednice a servírujte ho v ozdobných papírových košíčcích. 

Poznámka: Nepečené Lotus kuličky uchovávejte v uzavřené nádobě na chladném a tmavém místě.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů