Nepečené lotus kuličky v čokoládě - postup přípravy
Nepečené Lotus kuličky v čokoládě jsou jemné a rozpouští se na jazyku. Výhodou tohoto vánočního receptu je, že ho připravíte jen ze 4 ingrediencí a bez másla.
Těsto
Poleva
Zdobení
Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte se smetanovým sýrem a pomazánkou Lotus Biscoff. Pokračujte v mixování, dokud se ingredience nespojí.
Z hmoty vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu, které odkládejte na plech pokrytý pečicím papírem. Vložte je na 10 minut do mrazáku a následně je obalte v rozpuštěné čokoládě.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě, během tří minut. Pokud chcete, aby se poleva více leskla, můžete do ní vmíchat 1–2 lžíce rostlinného oleje.
Kuličky vložte do lednice, kde je nechte, dokud čokoláda neztuhne. Poté naplňte cukrářský sáček pomazánkou Lotus Biscoff a na kuličkách vytvořte ozdobné proužky.
Tip: Při zdobení se můžete inspirovat postupem níže ve videu. Pokud by byla pomazánka příliš hutná, vložte ji na pár vteřin do mikrovlnky.
Cukroví vložte na dalších 5 minut do lednice a servírujte ho v ozdobných papírových košíčcích.
Poznámka: Nepečené Lotus kuličky uchovávejte v uzavřené nádobě na chladném a tmavém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé jednoduché a chutné

