Domácí mandarinkový likér se skořicí - postup přípravy
O Vánocích si můžete zpříjemnit společné chvíle s rodinou a přáteli domácím mandarinkovým likérem se skořicí. Nápoj je osvěžující a má ten správný říz.
Ingredience
Mandarinky důkladně očistěte a osušte.
Tip: K čištění můžete použít jedlou sodu smíchanou s vodou. Nezapomeňte pak ovoce opláchnout.
Ovoce oloupejte a kůru vložte do sterilizované sklenice s víkem. Do sklenice vlijte vodku a vložte tyčinku skořice. Sklenici pevně uzavřete a její obsah protřepte.
Sklenici odložte a tmavé místo a slupky mandarinek nechte 7 dní reagovat. Během této doby sklenici občas protřepte.
Z mandarinek vymačkejte šťávu, kterou přeceďte do hrnce. Šťávu smíchejte s vodou a cukrem a směs vařte 2–3 minuty, dokud se cukr nerozpustí.
Poznámka: Šťávu vařte za stálého míchání.
Po rozpuštění cukru nechte směs volně vychladnout a poté jí naplňte sterilizovanou sklenici. Šťávu vložte do lednice, kde ji nechte do doby, než budou slupky z mandarinek připravené k dalšímu zpracování.
Poznámka: V tomto receptu jsme šťávou naplnili sklenici o objemu 3000 ml.
Po týdnu vodu ze slupek slijte a vmíchejte ji do mandarinkové šťávy.
Tip: Domácím mandarinkovým likérem můžete pohostit svou rodinu a přátele, nejen o Vánocích.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Азбука Вкусных Рецептов