Nepečený pudinkový dort s cukrářskými piškoty - postup přípravy
Pokud očekáváte hosty, ale nemáte mnoho času na vaření, připravte jim nepečený pudinkový dort. Je lahodný, mírně křupavý a ocení ho i milovníci čokolády.
Základ
Pudink
Zdobení
Formu vyložte potravinovou fólií a pokryjte její dno 14 kusy cukrářských piškotů namočených v mléce. Zbylých 6 piškotů nakrájejte na třetiny a vyskládejte je podél stěn formy.
Do rendlíku vlijte vejce, přisypte cukr, kukuřičný škrob a ingredience důkladně zamíchejte. Jakmile se propojí, přidejte mléko.
Poznámka: Do směsi přidejte mléko nadvakrát.
Směs vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí a poté do ní vmíchejte rozlámanou čokoládu. Pokračujte ve vaření další 2 minuty, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
Nyní do rendlíku vlijte smetanu a směs vařte 1 minutu, dokud se ingredience nepropojí. Vzniklý pudink odstavte z tepla a ihned ho vlijte do formy s piškoty, kde ho rovnoměrně rozprostřete po celém jejich povrchu.
Pudink zakryjte dalšími 14 kusy piškotů namočených v mléce, dezert zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na 3–4 hodin do lednice.
Po vychlazení dezert obraťte, ozdobte ho rozpuštěnou mléčnou čokoládou a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Čokoládu rozpustíte v mikrovlnce nebo vodní lázni během 3 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89