Rychlá domácí majonéza s bílým pepřem - postup přípravy
Připravte si rychlou domácí majonézu, vhodnou k přípravě vánočního salátu a jiných pokrmů. Výhodou je rychlost a jednoduchost postupu, jemná textura a výrazná chuť.
Ingredience
Do nádoby vhodné na mixování vložte vejce. Přidejte k němu sůl, cukr, bílý pepř, hořčici a citronovou šťávu.
Poznámka: Místo bílého pepře můžete použít klasický černý pepř.
K ingrediencím přidejte rostlinný olej a začněte mixovat.
Poznámka: K přípravě majonézy je nejvhodnější tyčový mixér.
Jakmile směs zhoustne, přestaňte šlehat a rychlou domácí majonézu skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
Tip: Majonézu můžete použít k přípravě salátů, pomazánek a dalších pokrmů. Zkonzumujte ji co nejdříve.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty na vaření Milenia