Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tuňákový salát s těstovinami a majonézou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 11 minut

Tuňákový salát s těstovinami a majonézou - postup přípravy

Připravte si rychlý tuňákový salát podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je ideální jako lehké hlavní jídlo i jako šťavnatá svačinka.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Těstoviny vařte 9–11 minut v osolené vodě a pokračujte s přípravou salátu. 

Tip: Při vaření těstovin se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.

2. KROK

Po uvaření těstoviny slijte a smíchejte je s pepřem. Do těstovin přidejte tuňáka z konzervy a ingredience znovu promíchejte.

Poznámka: Olej z tuňáka před použitím odstraňte. Ten do salátu nepatří, protože by ho udělal příliš mastným.

3. KROK

Pokračujte s přidáním majonézy a vše opět promíchejte. Na závěr přidejte do salátu nasekaný Crispy salát, čtvrtky cherry rajčat, proužky papriky a nadrobno nakrájenou jarní cibulku s nasekanou pažitkou.

4. KROK

Tip: Místo majonézy můžete použít zakysanou smetanou nebo bílý jogurt. Před krájením z papriky odstraňte semeník. 

5. KROK

Tuňákový salát znovu důkladně promíchejte a případně dochuťte solí a pepřem, dle vlastního vkusu. 

Tip: Každou porci salátu můžete ozdobit listem Crispy salátu a cherry rajčaty.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů