Nepečený sušenkový chlebíček z 5 ingrediencí - postup přípravy
Pokud nechcete trávit hodiny v kuchyni, ale máte chuť na něco sladkého, připravte si rychlý sušenkový chlebíček. Výhodou dezertu je, že ho vytvoříte jen z 5 ingrediencí.
Ingredience
Zdobení
Mascarpone smíchejte s oříškovým krémem. Částí vzniklé směsi namažte první sušenku, kterou přiklopte druhou sušenkou. Postup opakujte také u zbytku ingrediencí.
Každý pár slepených sušenek namočte do rozpuštěné kávy a povrch pomažte krémem. Sušenky vyskládejte, jednu vedle druhé, do řady, nastojato.
Zbylým krémem pomažte řadu sušenek ze všech stran a zarovnejte ho do hladka. Dezert ozdobte nasekanými mandlemi a vložte ho na 1 hodinu do mrazáku.
Tip: Pokud v mrazáku nemáte místo, můžete dezert uschovat do lednice na několik hodin, dokud krém neztuhne.
Sušenkový chlebíček servírujte vychlazený a nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky, která dodá pochoutce slavnostnější vzhled.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci