Nepečená roláda z cukrářských piškotů - postup přípravy
Roládu z cukrářských piškotů připravíte snadno a bez použití trouby. Vypadá elegantně, je osvěžující a skvěle se hodí na narozeninové oslavy a jiné události.
Základ
Krém
Náplň
Smetanová směs
Zdobení
Nápoj
Na rovnou plochu rozprostřete potravinovou fólii, kterou pokryjte cukrářskými piškoty namočenými v mléce. Pokračujte s přípravou krému.
Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem, a jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich škrob.
Tip: Aby v krému nevznikly hrudky, škrob předem prosejte.
Do rendlíku s horkým mlékem směs vlijte a vařte ji 2–3 minuty, do zhoustnutí. Krém přelijte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a vložte na 30 minut do lednice.
Tip: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na jeho povrchu nevznikne škraloup.
Následně krémem potřete cukrářské piškoty. Na jeden okraj piškotového základu vyskládejte dvě řady jahod, s pomocí fólie dezert zarolujte a zabalený ho vložte na 2 hodiny do lednice.
Poznámka: Mezitím si můžete připravit nápoj. Vodu vyšlehejte s cukrem a instantní kávou. Poté do nápoje vlijte horké mléko a máte hotovo.
Z vychlazeného dezertu sejměte fólii a jeho okraje zarovnejte pomocí nože. Celý dezert potřete smetanovou směsí, kterou připravíte vyšleháním smetany s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem.
Roládu z cukrářských piškotů ozdobte nastrouhanou hořkou čokoládou a vložte ji na 1 hodinu do lednice. Poté ji ozdobte jahodami.
Poznámka: Pochoutku podávejte vychlazenou a nakrájenou na kousky, společně s připraveným nápojem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Cakes