Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečená roláda z cukrářských piškotů

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Nepečená roláda z cukrářských piškotů - postup přípravy

Roládu z cukrářských piškotů připravíte snadno a bez použití trouby. Vypadá elegantně, je osvěžující a skvěle se hodí na narozeninové oslavy a jiné události.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Krém

Náplň

Smetanová směs

Zdobení

Nápoj

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rovnou plochu rozprostřete potravinovou fólii, kterou pokryjte cukrářskými piškoty namočenými v mléce. Pokračujte s přípravou krému. 

2. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem, a jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich škrob. 

Tip: Aby v krému nevznikly hrudky, škrob předem prosejte.

3. KROK

Do rendlíku s horkým mlékem směs vlijte a vařte ji 2–3 minuty, do zhoustnutí. Krém přelijte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a vložte na 30 minut do lednice.

4. KROK

Tip: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na jeho povrchu nevznikne škraloup.

5. KROK

Následně krémem potřete cukrářské piškoty. Na jeden okraj piškotového základu vyskládejte dvě řady jahod, s pomocí fólie dezert zarolujte a zabalený ho vložte na 2 hodiny do lednice.

6. KROK

Poznámka: Mezitím si můžete připravit nápoj. Vodu vyšlehejte s cukrem a instantní kávou. Poté do nápoje vlijte horké mléko a máte hotovo. 

7. KROK

Z vychlazeného dezertu sejměte fólii a jeho okraje zarovnejte pomocí nože. Celý dezert potřete smetanovou směsí, kterou připravíte vyšleháním smetany s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem.

8. KROK

Roládu z cukrářských piškotů ozdobte nastrouhanou hořkou čokoládou a vložte ji na 1 hodinu do lednice. Poté ji ozdobte jahodami. 

Poznámka: Pochoutku podávejte vychlazenou a nakrájenou na kousky, společně s připraveným nápojem. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Cookrate – Cakes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů