Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová kýta na hořčici s vařenou rýží

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 65 minut

Vepřová kýta na hořčici s vařenou rýží - postup přípravy

Vepřová kýta na hořčici, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je šťavnatá a křehká. Maso skvěle doplňuje aromatická omáčka a jemná rýže.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli s česnekem a špekem nakrájejte nadrobno. Na kostičky nakrájejte vepřovou kýtu, kterou smažte na rozpáleném oleji přibližně 3 minuty, jen tak, aby se maso zatáhlo.

2. KROK

Po této době maso zaprašte moukou a pokračujte ve smažení další minutu. Následně k masu vmíchejte hořčici, drcený kmín, pepř a cibuli se špekem. Směs smažte ještě minutu a poté ji zalijte vývarem. 

Poznámka: Vývaru použijte tolik, aby bylo maso zcela ponořené.

3. KROK

Ingredience zamíchejte, přidejte do ní kuličky jalovce a vše vařte přibližně 1 hodinu, pod pokličkou. 

Poznámka: Doba vaření se může lišit na základě výkonu vašeho sporáku. Maso vařte doměkka.

4. KROK

Je-li to potřeba, směs dochuťte solí. Vepřovou kýtu na hořčici podávejte s rýží, kterou můžete ozdobit trochou nasekané petrželky. 

Poznámka: Rýži uvaříte během 15 minut v osolené vodě. Při vaření se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů