Vajíčková pomazánka s pažitkou - postup přípravy
Delikátní vajíčková pomazánka s pažitkou má osvěžující chuť díky rozmanitým ingrediencím. Je ideální na pečivo ve všední den, ale také na slavnostní chlebíčky.
Ingredience
Uvařená vejce vložte do mixéru společně s majonézou, bílým jogurtem, hořčicí a nakrájenými okurkami.
Poznámka: Vejce vařte 10 minut. Poté je nechte vychladnout a oloupejte je.
Ingredience ochuťte solí, pepřem a přidejte k nim nadrobno nakrájenou cibuli. Vše rozmixujte najemno a do vzniklé pomazánky vmíchejte nasekanou šalvěj s pažitkou.
Vajíčkovou pomazánku s pažitkou servírujte s oblíbeným pečivem.
Tip: Pomazánku můžete podávat hned. Skvěle ale chutná také zastudena. V takovém případě ji, před servírováním, vložte aspoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept