Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnaté hovězí s cibulovou omáčkou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 160 minut

Šťavnaté hovězí s cibulovou omáčkou - postup přípravy

Pokud nevíte, co udělat z hovězího masa, a chcete z něj připravit opravdu vynikající oběd, vyzkoušejte tento recept. Jeho součástí je i cibulová omáčka, za kterou by se nestyděl ani přední kuchař.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Hovězí maso rozdělte na 3 stejně velké kusy. Osušte je kuchyňskou utěrkou a z obou stran je důkladně osolte a opepřete.  Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na tenké plátky.

2. KROK

Ve velké pánvi nebo hrnci zahřejte olej na vysokou teplotu. Snižte teplotu a maso postupně opékejte ze všech stran, dokud nezíská zlatavou krustu. To by mělo zabrat přibližně 15–20 minut.

3. KROK

Do hrnce přidejte nakrájenou cibuli. Za stálého míchání vše vařte 12–15 minut, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout.

4. KROK

Maso zalijte přibližně 200 ml hovězího vývaru a snižte teplotu na středně nízkou. Hrnec přikryjte pokličkou a maso vařte 110 minut. Během vaření maso občas otočte a omáčku promíchejte. Podle potřeby přilévejte vývar (celkem spotřebujte asi 800 ml).

5. KROK

Hotovou omáčku přeceďte a propasírujte přes jemné sítko, vraťte ji do hrnce a opět ji přiveďte k varu. Mezitím smíchejte kukuřičný škrob s vodou a postupně směs vmíchejte do omáčky.

6. KROK

Omáčku vařte ještě 2–3 minuty. Nakonec přidejte máslo a citronovou šťávu. Vařte další 1–2 minuty, dokud omáčka nezhoustne a nezíská sametovou konzistenci.

7. KROK

Hovězí maso nakrájejte na plátky a nechte ho prohřát v omáčce. Poté ho servírujte s oblíbenou přílohou, jako jsou brambory, rýže nebo houskové knedlíky.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: SOS kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů