Jablečné věnečky z listového těsta - postup přípravy
Připravte si jablečné věnečky, které se rozplývají na jazyku. Připravíte je snadno, rychle a můžete jej servírovat, jako sladkou pochoutku na nejrůznějších oslavách.
Základ
Krém
Na pokrytí
Na posypání
Listové těsto rozbalte a vykrojte z něj 6 stejně velkých koleček, která propíchejte vidličkou. Kolečka rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a položte na ně plátky jablek.
Poznámka: Před krájením jablek na tenké plátky, ovoce oloupejte a odstraňte z něj jádřince.
Základ na dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–22 minut. Mezitím připravte krém. V hrnci vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým extraktem, škrobem a mlékem. Směs následně vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí.
Krém přendejte do misky, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
Tip: Fólii na krém umístěte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Teď rozbalte druhý plát listového těsta, z kterého vykrojte stejně velká kolečka, jako na začátku. Nyní z nich ale vykrojte střed a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18 minut.
Krémem naplňte trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí a pokryjte jím upečená kolečka s jablky. Krém zakryjte upečenými kolečky s vykrojeným středem a jablečné věnečky posypte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Immer Appetitlich