Ořechový mini závin z kefírového těsta - postup přípravy
Pochutnejte si u snídaně nebo odpolední kávy na ořechovém mini závinu, který obsahuje výživné ingredience, je nadýchaný a vláčný. Přípravu zvládnou i začátečníci.
Těsto
Náplň
Na potření
Na plech
Do mísy s moukou nastrouhejte margarín, který v mouce, během strouhání, obalujte.
Tip: Margarín můžete nahradit klasickým máslem. Mouku před použitím prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Do směsi vmíchejte kypřicí prášek do pečiva, cukr, sůl, vejce a kefír. Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do sáčku a do lednice na 20 minut.
Tip: Kefír je možné nahradit zakysanou smetanou.
Mezitím opražte vlašské ořechy na rozpálené pánvi – potrvá to 3–4 minuty. Poté je vložte do sáčku a rozmělněte je na prášek, pomocí válečku. Ten smíchejte s cukrem, skořicí, vaječným bílkem a vanilkovým cukrem.
Těsto rozdělte na 2 části. Z první části vyválejte plát o výšce 0,5 cm, který pokryjte polovinou náplně. Těsto zarolujte, pomažte rozšlehaným vaječným žloutkem a nařežte na kousky o šířce 3–4 cm.
Poznámka: Mezitím, co pracujete s jednou částí těsta, druhou schovejte do sáčku, aby nevysychala.
Naplněné kousky těsta vyskládejte na plech, vymazaný máslem a vysypaný moukou a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Poznámka: Stejný postup opakujte i s druhou částí těsta a zbytkem náplně.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Курдская невестка
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.