Vláčný karamelový řez s arašídy - postup přípravy
Pokud hledáte snadný a originální dezert na rodinnou sešlost, vyzkoušejte tento vláčný karamelový řez s arašídy. Podávat ho můžete samotný, s kopečkem zmrzliny nebo šlehačky.
Na korpus
Na dokončení
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte do nich sůl, vanilkový cukr a cukr. Poté vše vyšlehejte. Následně do směsi vlijte olej a opět ji promíchejte.
Do teplého mléka nasypte kávu, promíchejte ho a poté ho vmíchejte do těsta. Do jiné mísy nasypte hladkou mouku, kypřicí prášek do pečiva a kakao. Suchou směs poté promíchejte.
Do mísy s vejci prosejte suchou směs a vše velmi pečlivě promíchejte. Poté těsto přelijte do formy o velikosti 27×18 cm. Vložte ji do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a korpus pečte 30 minut.
Upečený korpus vyjměte z trouby, polijte ho 100 ml mléka a nechte ho zcela vychladnout. Do pánve nasypte cukr a nechte ho zkaramelizovat.
Do rozpuštěného cukru vmíchejte máslo a následně zbytek mléka. Dejte pozor, směs bude hodně prskat. Poté nechte karamel zcela rozpustit.
Ve vodě rozmíchejte škrob, vlijte ho do karamelové omáčky a za stálého míchaní ji nechte zhoustnout. Nakonec do ní vmíchejte pražené arašídy.
Karamelovou omáčku nalijte na vychladlý korpus a rozetřete ji po celé ploše. Poté vložte řez do lednice a nechte ho vychladnout.
Vychladlý karamelový řez vyjměte z formy a nakonec ho postříkejte rozpuštěnou čokoládou. Poté ho nakrájejte a servírujte ho.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.