Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špenátové karbanátky pečené v troubě

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Špenátové karbanátky pečené v troubě - postup přípravy

Připravte si zdravější alternativu tradičního masového pokrmu, kterou nemusíte smažit. Špenátové karbanátky pečené v troubě jsou výživné a mají bohatou chuť.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na obalení

Na potření a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Neoloupané brambory vařte v osolené vodě 20 minut. Mezitím vložte do pánve s rozpáleným olejem česnek s mraženým špenátem, ingredience zalijte vodou a vařte je 10 minut, pod pokličkou. 

2. KROK

Následně česnek vyjměte a pokračujte ve vaření špenátu další 4 minuty, dokud se voda neodpaří. Poté ze špenátu vymačkejte maximum šťávy a nasekejte ho nadrobno. 

Tip: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl. 

3. KROK

Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte a smíchejte je se špenátem, nastrouhaným parmazánem a vejcem. Směs ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a vmíchejte do ní strouhanku. 

4. KROK

Ze směsi odebírejte množství o velikosti 2 lžic, z kterého vytvářejte placičky, do kterých zabalte kostičku mozzarelly. 

Tip: Aby se vám s těstem lépe pracovalo, ruce si průběžně namáčejte do oleje.

5. KROK

Z těsta vytvarujte bochánky, které obalte ve strouhance a vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Špenátové karbanátky potřete olivovým olejem, na každý z nich položte mozzarellu a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Ricette Sfiziose

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů