Špenátové karbanátky pečené v troubě - postup přípravy
Připravte si zdravější alternativu tradičního masového pokrmu, kterou nemusíte smažit. Špenátové karbanátky pečené v troubě jsou výživné a mají bohatou chuť.
Základ
Na obalení
Na potření a posypání
Neoloupané brambory vařte v osolené vodě 20 minut. Mezitím vložte do pánve s rozpáleným olejem česnek s mraženým špenátem, ingredience zalijte vodou a vařte je 10 minut, pod pokličkou.
Následně česnek vyjměte a pokračujte ve vaření špenátu další 4 minuty, dokud se voda neodpaří. Poté ze špenátu vymačkejte maximum šťávy a nasekejte ho nadrobno.
Tip: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl.
Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte a smíchejte je se špenátem, nastrouhaným parmazánem a vejcem. Směs ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a vmíchejte do ní strouhanku.
Ze směsi odebírejte množství o velikosti 2 lžic, z kterého vytvářejte placičky, do kterých zabalte kostičku mozzarelly.
Tip: Aby se vám s těstem lépe pracovalo, ruce si průběžně namáčejte do oleje.
Z těsta vytvarujte bochánky, které obalte ve strouhance a vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Špenátové karbanátky potřete olivovým olejem, na každý z nich položte mozzarellu a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette Sfiziose