Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá kakaová roláda s mascarpone

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 14 minut

Jednoduchá kakaová roláda s mascarpone - postup přípravy

Nevíte-li, čím byste pohostili své blízké ve všední den nebo na oslavě, připravte pro ně jednoduchou kakaovou roládu. Je plná jemného a nadýchaného krému.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Krém

Na potření

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Plech pokryjte pečicím papírem a pomažte rozpuštěným máslem. Poté začněte s přípravou těsta. Vaječné žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem. 

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vaječné bílky a vzniklý sníh opatrně vmíchejte do žloutkové směsi. Do té vmíchejte hladkou mouku a poté kakao. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kakaem prosejte.

3. KROK

Těsto vylijte na připravený plech a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 10–12 minut. Po upečení korpus srolujte, zabalte do pečicího papíru a nechte volně vychladnout. 

4. KROK

Mezitím připravte krém. Smetanu vyšlehejte s mascarpone do hladka. Do směsi následně vešlehejte moučkový cukr s kakaem a ⅔ krému potřete vychladlé těsto, které předtím rozbalte.

5. KROK

Krémem potřené těsto znovu zarolujte a zbylou třetinou potřete také jeho povrch. Dezert ozdobte čokoládovým sypáním ze všech stran a zabalte ho do alobalu. 

Tip: Místo čokoládového sypání můžete dezert ozdobit nastrouhanou čokoládou.

6. KROK

Jednoduchou kakaovou roládu vložte na 1 hodinu do lednice a poté ji servírujte nakrájenou na kousky. 

Tip: Každou porci můžete podávat s trochou šlehačky. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: SLAVKA COOK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů