Jednoduchá kakaová roláda s mascarpone - postup přípravy
Nevíte-li, čím byste pohostili své blízké ve všední den nebo na oslavě, připravte pro ně jednoduchou kakaovou roládu. Je plná jemného a nadýchaného krému.
Těsto
Krém
Na potření
Zdobení
Plech pokryjte pečicím papírem a pomažte rozpuštěným máslem. Poté začněte s přípravou těsta. Vaječné žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem.
V samostatné míse vyšlehejte vaječné bílky a vzniklý sníh opatrně vmíchejte do žloutkové směsi. Do té vmíchejte hladkou mouku a poté kakao.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kakaem prosejte.
Těsto vylijte na připravený plech a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 10–12 minut. Po upečení korpus srolujte, zabalte do pečicího papíru a nechte volně vychladnout.
Mezitím připravte krém. Smetanu vyšlehejte s mascarpone do hladka. Do směsi následně vešlehejte moučkový cukr s kakaem a ⅔ krému potřete vychladlé těsto, které předtím rozbalte.
Krémem potřené těsto znovu zarolujte a zbylou třetinou potřete také jeho povrch. Dezert ozdobte čokoládovým sypáním ze všech stran a zabalte ho do alobalu.
Tip: Místo čokoládového sypání můžete dezert ozdobit nastrouhanou čokoládou.
Jednoduchou kakaovou roládu vložte na 1 hodinu do lednice a poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Každou porci můžete podávat s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SLAVKA COOK