Rychlý třešňový koláč s ovesnou drobenkou - postup přípravy
Připravte si sladkou pochoutku, která je nadýchaná a má osvěžující chuť. Rychlý třešňový koláč si oblíbíte pro jeho snadnou přípravu, vhodnou i pro začátečníky.
Korpus
Náplň
Drobenka
Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, cukrem, změklým máslem a vejcem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Z ingrediencí vyšlehejte těsto, které rozprostřete do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a vložte ho do lednice. Pokračujte s přípravou náplně.
Vanilkový pudink v prášku s cukrem smíchejte se 2–3 lžícemi višňové šťávy. Zbytek šťávy vlijte do rendlíku, ve kterém ji začněte zahřívat. Do vroucí šťávy vmíchejte připravenou vanilkovou směs a vše vařte 1 minutu, do zhoustnutí.
Do vzniklé hmoty vmíchejte višně a náplní pokryjte vychlazené těsto. Ovoce následně posypte drobenkou, připravenou smícháním mouky, ovesných vloček, skořice, cukru a změklého másla.
Rychlý třešňový koláč pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 50–60 minut. Po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky.
Poznámka: Nižší teplota zajistí lepší stravitelnost dezertu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: BakeClub

