Křehká sněhová roláda s malinami - postup přípravy
Tento recept potěší všechny příznivce dezertů, které neobsahují mouku. Křehká sněhová roláda vypadá luxusně, má jemnou chuť i strukturu a je hotová za pár minut.
Korpus
Náplň
Zdobení
Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli a moučkovým cukrem. Do vzniklého sněhu vešlehejte citronovou šťávu a poté kukuřičný škrob.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, suché ingredience prosejte.
Sníh rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem, uhlaďte ho do rovna a pečte ho v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 30–35 minut.
Upečený korpus překlopte na čistý pečicí papír a ten použitý z něj sejměte. Poté vyšlehejte mascarpone s moučkovým a vanilkovým cukrem.
Poznámka: Místo mascarpone můžete použít smetanový sýr.
Do směsi vešlehejte také smetanu a ⅔ náplně potřete celý korpus. Ten posypte malinami a zarolujte ho. Křehkou sněhovou roládu vložte na 3–4 hodiny do lednice a poté ji ozdobte zbylou třetinou krému a několika malinami.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lieblingsdesserts

