Křehké sušenky s pomerančovou náplní - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte dezert, který je úžasnou kombinací jemného těsta a osvěžující chuti. Křehké sušenky se rozplývají na jazyku a hodí se i na slavnosti.
Těsto
Náplň
Na obalení
Hladkou mouku smíchejte se solí, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Jakmile se ingredience propojí, smíchejte je se změklým máslem a poté také s jogurtem a rozšlehaným vejcem.
Tip: Jogurt můžete nahradit zakysanou smetanou.
Z ingrediencí uhněťte hladké těsto, které zakryjte potravinovou fólií a vložte na 30 minut do lednice. Mezitím připravte pomerančovou náplň.
V rendlíku smíchejte pomerančovou kůru s rozmixovanými pomeranči, cukrem a škrobem. Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí a poté ji přelijte do misky.
Misku zakryjte fólií a náplň nechte volně vychladnout.
Tip: Fólii na směs položte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.
Vychlazené těsto prohněťte a rozdělte ho na 4 části. Z první z nich vyválejte kruhový plát o tloušťce 0,4 cm, který rozřežte na 8 trojúhelníků. Na širší část každého trojúhelníku položte trochu náplně, kterou do těsta zabalte.
Postup opakujte také u zbytku těst a pomerančové náplně a všechny naplněné kousky těsta vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Křehké sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. Poté je obalte v moučkovém cukru a podávejte s kávou nebo čajem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sweet Recipes

