Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčný koláč s jablečnou náplní

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vláčný koláč s jablečnou náplní - postup přípravy

Pokud toužíte ochutnat dezert, který by kombinoval křupavé těsto s osvěžující chutí, upečte si vláčný koláč s jablečnou náplní. Jeho příprava nemůže být jednodušší.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Jablečná náplň

Jogurtová náplň

Na vymazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou korpusu. Mouku vyšlehejte s moučkovým cukrem, studeným máslem, vaječnými žloutky a kypřicím práškem do pečiva.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Těsto rozdělte na dvě části, jednu z nich zabalte do potravinové fólie a druhou rozprostřete na plech, vymazaný máslem. 

Poznámka: Druhou část těsta vložte na 1,5 hodiny do mrazáku.

3. KROK

Těsto propíchejte vidličkou a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Mezitím oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na kostičky. 

4. KROK

Ovoce vložte do hrnce, zalijte je citronovou šťávou, zasypte cukrem, skořicí, smíchejte s máslem a vařte je na mírném ohni 10 minut. Po této době do jablek vmíchejte bramborový škrob. 

5. KROK

Směs odstavte z tepla a pokračujte s přípravou jogurtové náplně. Vaječné bílky vyšlehejte do sněhu, do kterého postupně vešlehejte cukr. Za stálého šlehání přidejte řecký jogurt s olejem a vanilkovým pudinkem v prášku.

6. KROK

Upečený korpus pokryjte jablky, která potřete jogurtovou náplní. Tu posypte nastrouhaným těstem z mrazáku a dezert pečte dalších 45 minut. 

7. KROK

Poznámka: Po upečení vypněte troubu, pootevřete její dvířka a vláčný koláč s jablečnou náplní nechte 10 minut odpočívat.

8. KROK

Pochoutku servírujte až poté, co vychladne. Podávejte ji posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky. 

Poznámka: Díky nižší teplotě bude koláč lépe stravitelný.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Swojskie jedzonko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů