Domácí lasagne s mletým masem - postup přípravy
Pochutnejte si na domácích lasagních podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Jsou plné šťavnatého masa a mají bohatou chuť.
Základ
Bešamel
Na vymazání
Na posypání
Na olivovém oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Přidejte na kostičky nakrájený celer, mrkev a pokračujte ve smažení další 4 minuty, do změknutí zeleniny.
Přidejte mleté maso a směs smažte 4–6 minut. Ochuťte ji sušeným česnekem, solí, pepřem, přidejte nové koření, bobkový list a sušené oregano.
K ingrediencím přidejte také sušenou bazalku s kečupem, krájenými loupanými rajčaty, třtinovým cukrem a rajčatovým protlakem.
Po promíchání obsah pánve zalijte vývarem a vařte ho 25 minut. Mezitím připravte bešamel.
Tip: Místo vývaru můžete použít čistou vodu. Je-li to nutné, směs dosolte.
Rozpuštěné máslo v hrnci zasypte hladkou moukou a po minutě vaření jíšku zalijte mlékem. Směs osolte, ochuťte muškátovým oříškem a vařte ji 3–4 minuty, do zhoustnutí. Nyní začněte s vrstvením lasagní.
Zapékací mísu vymažte trochou oleje a pokryjte ji trochou masové směsi, kterou posypte nastrouhanou mozzarellou a zakryjte plátky lasagní. Ty polijte částí množství bešamelu a postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Vrstvení zakončete nastrouhanou mozzarellou a domácí lasagne pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

