Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí lasagne s mletým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 81 minut

Domácí lasagne s mletým masem - postup přípravy

Pochutnejte si na domácích lasagních podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Jsou plné šťavnatého masa a mají bohatou chuť.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Bešamel

Na vymazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na olivovém oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Přidejte na kostičky nakrájený celer, mrkev a pokračujte ve smažení další 4 minuty, do změknutí zeleniny. 

2. KROK

Přidejte mleté maso a směs smažte 4–6 minut. Ochuťte ji sušeným česnekem, solí, pepřem, přidejte nové koření, bobkový list a sušené oregano.

3. KROK

K ingrediencím přidejte také sušenou bazalku s kečupem, krájenými loupanými rajčaty, třtinovým cukrem a rajčatovým protlakem. 

4. KROK

Po promíchání obsah pánve zalijte vývarem a vařte ho 25 minut. Mezitím připravte bešamel.

Tip: Místo vývaru můžete použít čistou vodu. Je-li to nutné, směs dosolte.

5. KROK

Rozpuštěné máslo v hrnci zasypte hladkou moukou a po minutě vaření jíšku zalijte mlékem. Směs osolte, ochuťte muškátovým oříškem a vařte ji 3–4 minuty, do zhoustnutí. Nyní začněte s vrstvením lasagní. 

6. KROK

Zapékací mísu vymažte trochou oleje a pokryjte ji trochou masové směsi, kterou posypte nastrouhanou mozzarellou a zakryjte plátky lasagní. Ty polijte částí množství bešamelu a postup opakujte, dokud budete mít ingredience. 

7. KROK

Vrstvení zakončete nastrouhanou mozzarellou a domácí lasagne pečte v předehřáté troubě na  180 °C po dobu 40 minut.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů