Kuřecí steaky s medovou omáčkou - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte šťavnaté a křehké maso se zajímavým vzhledem a výbornou chutí. Kuřecí steaky s medovou omáčkou se hodí i jako slavnostní pokrm.
Maso
Omáčka
Na posypání
Povrch kuřecích prsou nařízněte ve tvaru mřížky, maso osolte, opepřete a obalte v mouce. Kuřecí steaky smažte v rozpáleném oleji 3 minuty z každé strany.
K masu přidejte máslo, citronovou šťávu, nakrájený česnek, sójovou omáčku, med a citronovou kůru. Pokrm zakryjte pokličkou a duste ho 3–5 minut na mírném ohni.
Poté maso obraťte a pokračujte v dušení 1–2 minuty.
Tip: Kuřecí steaky servírujte s rýží, hranolky či zeleninovým salátem. Maso podávejte polité omáčkou a posypané petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee

