Pečené vepřové plátky s rozmarýnem - postup přípravy
Maso nemusí být nuda, pokud ho připravíte podle tohoto rychlého receptu. Pečené vepřové plátky s rozmarýnem jsou voňavé, šťavnaté, křehké a mají bohatou chuť.
Ingredience
Olej smíchejte se solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a rozmarýnem. Přidejte nastrouhaný česnek, směs zamíchejte a několika lžícemi pokryjte dno zapékací mísy.
Do mísy poté vložte plátky vepřového masa, které potřete zbytkem marinády.
Tip: Aby bylo maso jemnější, naklepejte ho přes sáček, který zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 60 minut. Pečené vepřové plátky následně podávejte s oblíbenou přílohou, jako jsou brambory nebo rýže.
Tip: Před pečením do mísy můžete vložit i snítku čerstvého rozmarýnu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rapsodia Food

