Čokoládový dortový krém ze 4 surovin - postup přípravy
Ať už potřebujete dezert ozdobit nebo naplnit, čokoládový dortový krém vám přijde vhod. Jeho struktura je jemná, chuť výrazná a příprava vyžaduje jen 4 ingredience.
Ingredience
V rendlíku smíchejte kondenzované mléko s kakaem, a jakmile se ingredience propojí, také s mlékem.
Tip: Aby v krému nevznikly hrudky, kakao před použitím prosejte.
Směs vařte 5 minut na středním plameni, odstavte ji z tepla a vmíchejte do ní hořkou čokoládu.
Tip: Hořkou čokoládu můžete nahradit mléčnou čokoládou.
Jakmile se čokoláda zcela rozpustí, přendejte krém do mísy, zakryjte ho potravinovou fólií a vložte ho do lednice, kde ho nechte zcela vychladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
Vychladlým krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a ozdobte jím dezert dle potřeby.
Tip: Krém můžete použít také k plnění sladkých pochoutek.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty Tundes Cakes

